Percheziţii la Ministerul Fondurilor Europene. Mama lui William Brânză, vizată de ancheta DIICOT

Mai multe percheziţii au loc, luni dimineaţă, la Ministerul Fondurilor Europene din cauza unor afaceri ilegale, potrivit România TV. Prejudiciul adus statul român este de circa 30 de milioane de euro.

15 dec. 2014, 07:04
Percheziţii la Ministerul Fondurilor Europene. Mama lui William Brânză, vizată de ancheta DIICOT

Serviciului teritorial Bucureşti de la DIICOT a organizat, luni dimineaţă, 36 de perchezitii, iar una dintre ele este chiar la sediul Ministerului Fondurilor Europene.

Potrivit unor surse judiciare, 100 de persoane vor fi aduse la audieri, fiind suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat. Suspecţii sunt funcţionari din cadrul organismului intermediar pentru IMM-uri de la Ministerul Fondurilor Europene, dar şi mai mulţi proprietari de firme, cele mai multe dintre ele firme fantomă, au fost ridicaţi şi duşi la audieri.

În acest dosar apare şi numele mamei lui William Brânză, fostul candidat la preşedinţia României. Pe numele ei ar fi fost înfiinţată o firmă care înregistra operaţiuni fictive privind achiziţia de carne. William Brâză ar putea fi audiat doar în calitate de martor în acest dosar şi nu este vizat direct în această anchetă.

Prejudiciul în acest caz se ridică la aproape 30 de milioane de euro. În dosar sunt implicate peste 100 de firme. Cele mai multe dintre ele făceau achiziţii fictive astfel încât să recupereze TVA-ul de la statul român.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii la Spitalul Judeţean Argeş. Investigaţiile vizează achiziţia de medicamente şi materiale sanitare