Percheziţii la o fabrică ilegală de încălţăminte din Ilfov

Peste 100.000 de perechi de încălţăminte şi aproximativ 5.000 de geamantane au fost indisponibilizate în vederea confiscării de către poliţiştii de investigare a fraudelor din Ilfov, în urma a şapte percheziţii efectuate luni. Prejudiciul cauzat este estimat la peste un milion de lei.

29 iul. 2014, 12:08
Percheziţii la o fabrică ilegală de încălţăminte din Ilfov

La data de 29 iulie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat percheziţii la o fabrică de încălţăminte clandestină şi la şase societăţi comerciale ale unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală„, informează un comunicat al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Ilfov, citat de Agerpres.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării 100.050 de perechi de încălţăminte şi 4.850 de geamantane.

De asemenea, a fost depistat şi un cetăţean chinez care locuieşte fără forme legale în România, care urmează să fie introdus în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică, în vederea îndepărtării de pe teritoriul României.

Din cercetări a reieşit că, în ultimele două luni, cei în cauză ar fi produs ilegal articole de încălţăminte, ale căror tălpi erau confecţionate din înveliş plastic de cabluri electrice. De asemenea, ar fi confecţionat geamantane folosind subansamble importate din China. Ulterior, aceste produse ar fi fost comercializate către diferite societăţi comerciale specializate în vânzarea de încălţăminte„, se mai arată în comunicat.

Doi cetăţeni chinezi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă, Inspectoratului General pentru Imigrări, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Gărzii de Mediu şi al Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii DIICOT într-o acţiune de destructurare a unei grupări specializate în contrabanda cu ţigări