Fostul patron al firmei care gestiona magazinele Ultra Pro Computers, audiat la DIICOT

Omul de afaceri Cristian Fughina, cel care a condus una dintre cele mai mari firme de IT, şi soţia lui, Alina Fughina, au fost aduşi miercuri dimineaţă la audieri, la DIICOT, după ce procurorii au făcut percheziţii la domiciliul acestora și la fostele sedii ale Ultra Pro Computers. Soţii Fughina sunt acuzaţi de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul ridicându-se la 10 milioane de euro.

17 sept. 2014, 07:16
Fostul patron al firmei care gestiona magazinele Ultra Pro Computers, audiat la DIICOT

Procurorii DIICOT au descins, miercuri, la 16 adrese din Bucureşti într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit România TV. În urma percheziţiilor, soţii Cristian şi Alina Fughină, patronii de la cea care a fost una dintre cele mai mari companii de IT din România, Ultra Pro Computers, au fost duşi la DIICOT pentru audieri. Aceştia sunt acuzaţi de procurorii DIICOT de spălare de bani şi crimă organizată.

VEZI ŞI: Cinci persoane au fost reţinute după percheziţiile făcute la Biblioteca Metropolitană Bucureşti

Vizat în acest dosar este şi Laszlo Kiss, un consultant de off-shore, care a fost cunoscut unul dintre asistenţii lui Sorin Ovidiu Vântu şi care, de altfel, a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul „Petrom Service”.

Cristian și Alina Fughina au înființat compania de IT Ultra Pro Computers în anul 1997, iar în 2010 a intrat în faliment. Anchetatorii spun că omul de afaceri Cristian Fughina a falimentat controlat această companie, prin intermediul unor off-shore-uri din străinătate. Cu ajutorul lui Laszlo Kiss, Cristian și Alina Fughina au transferat banii pe care îi avea Ultra Pro Computers către trei off-shore-uri şi astfel nu au mai plătit creditorii. Este vorba de 40 de milioane de euro, datorii către creditori.

Prejudiciul în dosarul în care miercuri au fost făcute percheziţii se ridică la circa 10 milioane de euro.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii la ISU Teleorman. Adjunctul instituţiei este vizat de o anchetă pentru corupţie