Percheziţii la o şcoală din Vrancea. Un profesor, bănuit că ar fi modificat note în catalog

Mai multe percheziţii au fost efectuate, luni, la şcoala din Soveja, judeţul Vrancea, la locuinţele unor elevi care au terminat clasa a VIII-a şi la un profesor. Există suspiciunea că dirigintele clasei ar fi modificat mai multe note într-un catalog dublu pentru ca elevii să intre la licee mai bune.

01 sept. 2015, 15:04
Percheziţii la o şcoală din Vrancea. Un profesor, bănuit că ar fi modificat note în catalog

Procurorii şi poliţiştii au efectuat, mai multe descinderi, luni, la locuinţele a 13 copii dintr-o comună din Vrancea şi la şcoala generală pe care au absolvit-o aceştia, a precizat primarul din Soveja, Costică Ciolan, informează Mediafax.

De la părinţii celor 13 copii, anchetatorii au ridicat carnetele de note, iar de la şcoală au luat catalogul, foi matricole şi alte documente ale elevilor, existând suspiciunea că dirigintele clasei a VIII-ar fi mărit notele unor elevi pe care le-ar fi trecuit într-un alt catalog decât cel oficial, pentru ca mediile obţinute să le permită copiilor să intre la licee mai bune.

Faptele ar fi fost comise în această vară, iar mediile au fost mărite pentru a-i avantaja pe copii la examenul naţional de evaluare, astfel încât să obţină un loc mai bun în liceele din Vrancea.