Percheziţii la palatele romilor din Dolj într-un dosar de evaziune fiscală de peste 3 milioane lei. Doi bărbaţi, reţinuţi

Publicat: Marţi, 13 Februarie 2018 10:35 // Actualizat: Marţi, 13 Februarie 2018 10:35 // Sursa: romaniatv.net

Doi bărbaţi din Băileşti şi Coşoveni au fost reţinuţi de poliţiştii din Dolj în urma unor percheziţii desfăşurate la palatele romilor din cele două localităţi, într-un dosar vizând o evaziune fiscală de peste trei milioane lei.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cătălin Dochia, a declarat că au fost reţinuţi un bărbat în vârstă de 28 ani, din comuna Coşoveni şi un altul de 35 ani, din municipiul Băileşti. Cei doi urmează să fie prezentaţi, în cursul zilei de marţi, unei instanţe cu propunerea de arestare preventivă pe 30 de zile.

Patru percheziţii domiciliare la sediul mai multor societăţi comerciale şi la palatele unor romi din Coşoveni şi Băileşti, care aveau calitatea de administratori statutari sau de fapt ai firmelor au avut loc, luni. Trei dintre percheziţii au fost efectuate în comuna Coşoveni, iar cea de-a patra în municipiul Băileşti.

Percheziţiile vizează o anchetă privind evaziune fiscală în formă continuată, spălarea banilor şi folosirea cu rea credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interes direct sau indirect, de către mai multe persoane reprezentând în drept sau în fapt trei societăţi comerciale cu sediile sociale în comuna Coşoveni, respectiv municipiul Băileşti.

”Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada octombrie 2011 – martie 2017, un număr de şase persoane au săvârşit în mod repetat şi continuat acte de evaziune fiscală prin intermediul a trei societăţi comerciale, prin evidenţierea în documentele contabile aparţinând celor trei societăţi, de achiziţii fictive de deşeuri metalice ca provenind de la diverse societăţi comerciale cu sediile sociale declarate în Bucureşti, judeţele Bihor, Cluj, Olt, Bacău, Timiş, Suceava, Satu Mare şi Arad, consecinţa acestor operaţiuni fiind sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale reprezentând impozit pe profit, TVA, impozit pe veniturile din alte surse şi taxă de mediu către bugetul statului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

El a adăugat că persoanele implicate şi-au însuşit în mod repetat sume de bani din activul celor trei societăţi comerciale, sume de bani care ulterior au fost supuse unui proces de disimulare a provenienţei reale, prin intermediul unor operaţiuni succesive de creditarea societăţilor şi restituire a presupuselor sume de bani cu care ar fi fost creditate societăţile, prejudiciul total cauzat prin faptele de evaziune fiscală şi spălarea banilor fiind în cuantum de 3.049.485,35 lei.

”Cu prilejul efectuării actelor procedurale au fost identificate documente constitutive şi acte contabile aparţinând celor trei societăţi comerciale, au fost puse în executare trei mandate de aducere emise pe numele inculpaţilor şi ridicate pentru instituirea măsurilor asiguratorii un număr de patru autoturisme aparţinând inculpaţilor, în vederea recuperării prejudiciului”, a mai declarat Cătălin Dochia.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
evaziune fiscală percheziţii Poliţia Română
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6975
RON
19 Jan
noapte -2 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H