PERCHEZIŢII la persoane bănuite de evaziune fiscală

Poliţiştii din Ilfov au efectuat, luni dimineaţă, opt percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 100.000.000 de lei, prin evaziune fiscală. Şapte mandate de aducere vor fi puse în executare.

25 mai 2015, 06:13
PERCHEZIŢII la persoane bănuite de evaziune fiscală

„La data de 25 mai a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, efectuează opt percheziţii la locuințele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu electronice, echipamente electrice, jucării și bunuri de uz casnic. Activitățile se desfășoară pe raza municipiului Bucureşti, Ilfov și Giurgiu. Polițiștii vor conduce la audieri 7 de persoane, față de acestea urmând a fi dispuse măsuri legale”, se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Române.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2014, persoanele bănuite, prin intermediul unor societăți comerciale de tip fantomă, ar fi importat mărfuri provenite din China, pe care le-ar fi valorificat pe piața internă fără a le evidenția în contabilitate și fără a declara la organele fiscale veniturile obținute.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 101.774.000 de lei.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Citeşte şi PERCHEZIŢII în Bucureşti şi Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani