Percheziţii la Poliţia Rutieră Bucureşti. Nouă poliţişti, ridicaţi pentru şpagă

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au descins vineri la sediul Brigăzii Rutiere a Capitalei şi la locuinţele a nouă agenţi de circulaţie suspectaţi că, cel puţin în ultimul an, au luat de la mai mulţi şoferi sume între 200 şi 300 de lei pentru a nu-i sancţiona, potrivit unor oficiali din DGA.

RomaniaTV.net
19 apr. 2013, 05:13
Percheziţii la Poliţia Rutieră Bucureşti. Nouă poliţişti, ridicaţi pentru şpagă

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au monitorizat agenţii vizaţi de anchetă încă de la începutul anului, după ce mai multe persoane au sunat la Linia Verde a DGA şi au anunţat că poliţişti de circulaţie le-au cerut mită, iar alţi şoferi au depus denunţuri scrise, informează Mediafax.

Poliţiştii anticorupţie au declanşat o anchetă şi au trimis în teren inclusiv agenţi sub acoperire, care au încălcat în mod intenţionat legea privind circulaţia pe drumurile publice, apoi le-au dat bani poliţiştilor vizaţi.

Oficiali din DGA au precizat că poliţiştii vizaţi de anchetă, care ar fi comis acte de corupţie în sectoarele 2 şi 3, nu erau constituiţi într-un grup organizat, ci acţionau în mod separat. Aceştia ar fi cerut mită numai în cazul abaterilor care se soldau cu reţinerea permisului de conducere.

„Valoarea mitei era stabilită la faţa locului, în funcţie de şofer. Dacă acesta părea a fi o persoană cu situaţie financiară bună, suma solicitată de agenţi era mai mare”, au precizat sursele citate.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a precizat, într-un comunicat de presă, că în urma celor zece percheziţii vor fi puse în executare nouă mandate de aducere.

„Acţiunea vizează mai multe cauze ce au ca obiect săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Din materialul probator administrat până la momentul actual a rezultat că în activitatea infracţională sunt implicaţi mai mulţi agenţi de poliţie rutieră”, potrivit Parchetului Capitalei.

Opt dintre suspecţi au fost ridicaţi din sediul Brigăzii de Poliţie Rutieră şi unul de acasă, au precizat oficiali din DGA.

În timpul percheziţiilor, un ofiţer DGA a suferit o cădere de calciu, acesta primind îngrijiri medicale.