Percheziţii la Primăria Sectorului 4. Descinderile au legătură cu tragedia de la Colectiv

Procurorii au decins marţi la Primăria Sectorului 4, instituţia care a eliberat avizele de funcţionare ale clubului Colectiv, unde vineri seara s-a produs un incendiu al cărui bilanţ provizoriu este de 32 de morţi, lor adăugându-li-se zeci de răniţi în stare gravă.

03 nov. 2015, 10:15
Percheziţii la Primăria Sectorului 4. Descinderile au legătură cu tragedia de la Colectiv

O echipă formată din ofiţeri de poliţie şi procurori au ajuns marţi la Primăria Sectorului 4, ei fiind interesaţi de modul în care patronii de la Colectiv au obţinut autorizaţia de funcţionare a clubului. 

Citeşte şi O tânără jandarm rememorează clipele din noaptea tragediei: „Au fost imagini apocaliptice” VIDEO

Toţi cei trei acţionari ai clubului au fost reţinuţi luni seara, iar una dintre întrebările la care au trebuit să răspundă în timpul audierilor a fost legată de modul cum au obţinut această autorizaţie. În plus, în autorizaţie ar fi trebuit să fie inclus şi avizul de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, însă acesta lipseşte.

Nu există informaţii despre persoane din Primăria Sectorului 4 care să aibă deocamdată probleme, legat de incendiul de la clubul Colectiv.

Citeşte şi Nereguli descoperite în autorizaţiile de funcţionare a clubului Colectiv

La câteva ore după tragedie, edilul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, spunea că nu are ce să-şi reproşeze şi că, din punctul de vedere al primăriei. „Avem la dosar toate actele, am îndeplinit toate normele legale de eliberare a acordului de funcţionare (…) Legea Poliţiei locale spune că pentru eliberarea acordului de funcţionare trebuie să avem acordul locatarului, contractul de închiriere, titlul de proprietate, datele de identificare de la Registrul Comerţului. Locatarul dă declaraţie pe proprie răspundere despre ce activitatea pe care trebuie să o desfăşoare. Acordul de funcţionare însumează toate acordurile de la toate institituţiile„, spunea primarul Sectorului 4.

Marţi, în faţa Primăriei Sectorului 4 este programat un miting de protest, la care sunt aşetaptate câteva sute de persoane care să protesteze împotriva modului în care a fost eliberată autorizaţia de funcţionare a clubului Colectiv.