Percheziţii la şeful Regionalei Electrica Argeş şi la alte 8 adrese pentru un prejudiciu de 2 milioane euro

Poliţiştii din judeţul Argeş au efectuat mai multe descinderi acasă la şeful Regionalei Electrica de la Piteşti, Ştefan Frântu, şi la alte opt adrese într-un dosar în care statul a fost păgubit cu 2 milioane de euro. 

RomaniaTV.net
02 mart. 2015, 07:02
Percheziţii la şeful Regionalei Electrica Argeş şi la alte 8 adrese pentru un prejudiciu de 2 milioane euro

Poliţiştii spun că şeful Regionalei Electrica de la Piteşti, Ştefan Frântu, ar fi favorizat o firmă să obţină mai multe contracte pentru lucrări de instalaţii electrice în judeţului Argeş. Firma controlată de acesta nu ar fi plătit impozitul pe profit.

Ştefan Frântu, directorul centrului operaţional al grupului CEZ din Argeş, grup care deţine Electrica Oltenia SA, este acum cercetat pentru conflict de interese şi abuz în serviciu.

Citeşte şi: Zeci de PERCHEZIŢII în Bucureşti într-un dosar de evaziune fiscală

Anchetatorii au făcut percheziţii şi la sediul firmei controlate de Ştefan Frântu. Alături de Frântu, în dosar este suspectată o altă persoană.

Poliţiştii de investigare a criminalității economice din Argeș au efectuat în total 9 percheziţii, pe raza judeţului Argeş, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de conflict de interese şi abuz în serviciu.

Prejudiciul creat bugetului de stat prin neplata impozitului pe profit este estimat la peste 2.000.000 de euro.

Citeşte şi: PERCHEZIŢII la CJ Constanţa. Nicuşor Constantinescu, săltat de mascaţi şi dus la DNA

Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie Electrica Oltenia SA, care, după procesul de transformare, asigură alimentarea cu energie electrică a şapte judeţe, respectiv Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Teleorman. Afacerile Grupului CEZ în România sunt reprezentate de opt companii – CEZ Distribuţie, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development şi TMK Hydroenergy Power.