Percheziţii la societăţi comerciale şi instituții nebancare, în Argeş şi Mehedinţi

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează, miercuri, nouă percheziții domiciliare la locuințele unor persoane, precum și la sediile unor societăți comerciale și instituții financiare nebancare, din județele Argeș și Mehedinți.

RomaniaTV.net
22 nov. 2017, 07:48
Percheziţii la societăţi comerciale şi instituții nebancare, în Argeş şi Mehedinţi

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, descinderile se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la înșelăciune, falsificare de instrumente oficiale, folosire a instrumentelor false, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

„Din cercetări s-a stabilit că, în perioada iunie — octombrie, cei vizați ar fi obținut în mod fraudulos sume de bani, cu titlu de împrumut, de la șase instituții financiare nebancare de tip CAR pe pe raza județelor Argeș și Mehedinți, pe care ulterior nu le-ar mai fi restituit”, se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, prejudiciul se ridică la peste 150.000 de lei, reprezentând sume de bani obținute fraudulos cu titlu de împrumut și nerambursate.

La perchezițiile desfășurate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș participă și luptători ai Serviciilor pentru Acțiuni Speciale din cele două județe, acțiunea beneficiind de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.