Percheziţii la Spitalul Judeţean Timişoara, la o clinică medicală şi acasă la şeful acesteia

Procurorii fac percheziţii, vineri dimineaţa, la Spitalul Judeţean Timişoara, la un centru medical privat, dar şi acasă la medicul Mihai Ionac, fost manager al spitalului judeţean şi actualmente şef al Clinicii de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean.

24 apr. 2015, 05:19
Percheziţii la Spitalul Judeţean Timişoara, la o clinică medicală şi acasă la şeful acesteia

Percheziţiile sunt efecutate de ofiţeri DGA şi jandarmi, într-un dosar de corupţie care vizează condiţionarea efectuării actului medical de primirea unei sume de bani sau sponsorizări către un ONG, potrivit opiniatimisoarei.ro. Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis.

Medicul Mihai Ionac, care este suspectat că ar fi luat mită de la pacienţi, a declarat că anchetatorii verifică sistemele informatice din locuinţa sa, percheziţiile fiind făcute în baza unui mandat pe care este precizat că el are calitatea de martor. „Nu înţeleg ce se întâmplă. Sunt în calitate de martor pentru un lucru care, mi s-a scris acolo, care nu există. Eu fac tot ce mi se indică şi aştept ca ancheta să-şi continue cursul, ancheta pe care nu o înţeleg„, a declarat Mihai Ionac.

Întrebat ce acuzaţii i se aduc, doctorul a precizat: „Aş fi pretins mită de la pacienţi. În toată cariera mea n-am făcut asta„, a menţionat Mihai Ionac.

Recent au ieşit la iveală informaţii dintr-un raport al Curţii de Conturi, care a efectuat un control la Spitalul Judeţean Timişoara şi potrivit căruia ar fi fost constatate nereguli majore, de la decontări fictive de intervenţii chirurgicale şi până la medicamente compensate prin reţete prescrise de medic, în perioada 2008-2014, prin farmacia deţinută de mătuşa soţiei sale.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii la Spitalul Judeţean Cluj-Napoca. Soţia unui senator, suspectă de trafic de influenţă