Percheziţii la subprefectul de Giurgiu şi la CNADNR într-o anchetă privind o platformă fantomă de amenzi online

Subprefectul de Giurgiu, Laurenţiu Ţintea şi directorul al Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Giurgiu, Marlena Hroniade sunt vizaţi de percheziţiile organizate, miercuri, de poliţiştii care verifică felul în care au încheiat cu reprezentanţii unor societăţi comerciale un protocol având ca obiect încasarea on-line a contravalorii amenzilor banii nefiind viraţi către autoritatea locală, percheziţii fiind organizate şi la sediul central al CNADNR, scrie News.ro. Prejudiciul estimat fiind de 2,27 milioane de lei, arată Poliţia Română.

26 oct. 2016, 05:49
Percheziţii la subprefectul de Giurgiu şi la CNADNR într-o anchetă privind o platformă fantomă de amenzi online

În această dimineaţă, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R. efectuează 14 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Cluj şi Giurgiu, la sediul unor instituţii şi societăţi comerciale, precum şi la locuințele unor persoane implicate în săvârşirea infracţiunii de uzurparea funcţiei, cu consecinţe deosebit de grave.

De asemenea, sunt puse în aplicare 6 mandate de aducere a persoanelor vizate, în vederea audierii lor şi pentru dispunerea de măsuri.

Din cercetări a reieșit că funcţionari din cadrul unei instituții ar fi încheiat cu reprezentanţii unor societăţi comerciale un protocol având ca obiect încasarea on-line a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier şi pentru lipsa rovinietei, indiferent de domiciliul contravenientului, în numele şi pe seama autorităţii administrativ-teritoriale în cauză, prin intermediul unei platforme on-line.

Platforma utilizată nu era acreditată şi autorizată de către instituţiile abilitate pentru desfăşurarea acestei activităţi.

Astfel, ar fi fost încasați, în perioada iunie 2015–iulie 2016, peste 2.270.000 de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulaţie achitate on-line, fiind vătămate drepturile şi interesele unităților administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare.

Acţiunea se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, la activități participând și polițiști din carul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, arată Poliţia Română.