PERCHEZIŢII la una dintre cele mai mari firme de pază din Bucureşti. Prejudiciu IMENS

Procurorii au demarat, luni dimineaţă, mai multe percheziții la una dintre cele mai firme de pază din Bucureşti. Prejudiciul în acest caz este de 7 milioane de euro.

15 dec. 2014, 07:11
PERCHEZIŢII la una dintre cele mai mari firme de pază din Bucureşti. Prejudiciu IMENS

Percheziţiile au loc în Bucureşti şi în ţară, la 12 sedii ale firmei. Compania ar fi prejudiciat statul cu circa 7 milioane de euro, prin neplata unor taxe şi impozite.

Potrivit unui comunicat IGPR, poliţiştii din cadrul I.G.P.R. efectuează 12 percheziţii la membrii unei reţele infracţionale specializate în evaziune fiscală.

CITEŞTE ŞI Percheziţii la Ministerul Fondurilor Europene pentru afaceri ilegale de zeci de milioane de euro

În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R., sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 12 percheziţii, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Vrancea, la domiciliile membrilor unei reţele infracţionale, specializate în evaziune fiscală.

La activităţi participă peste 70 de poliţişti din structurile centrale al Poliţiei Române.

Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, nu ar fi evidenţiat operaţiunile comerciale desfăşurate, creând totodată circuite comerciale prin care sunt evidenţiate tranzacţii fictive, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

În funcţie de probatoriul administrat şi de aspectele rezultate, în urma percheziţiilor urmează a fi dispuse măsuri conform prevederilor procesual penale în vigoare.