Perechea Monica Niculescu şi Sania Mirza s-a calificat în finala turneului de tenins de la New Heaven

Perechea Monica Niculescu/Sania Mirza, cap de serie numărul doi, a câştigat, vineri noapte, scor 2-6, 6-3, 10-8, partida disputată cu "dublul" sloven Andreja Klepac/Katarina Srebotnik în semifinalele turneului de la New Heaven (SUA), dotat cu premii totale de 695.900 de dolari.

27 aug. 2016, 08:39
Perechea Monica Niculescu şi Sania Mirza s-a calificat în finala turneului de tenins de la New Heaven

Partida a durat o oră şi 23 de minute, informează MEDIAFAX. Debutul primului set a fost destul de echilibrat, până la scorul de 2-2. În game-ul cinci, perechea din Slovenia a reuşit break-ul, iar seria bună a continuat cu un game câştigat pe propriul serviciu, la care s-a mai adăugat un nou break. Astfel, s-a ajuns la scorul de 5-2 pentru Andreja Klepac şi Katarina Srebotnik. În final, „dublul” sloven a câştigat primul set, scor 6-2.

Citeşte şi Monica Niculescu şi Sania Mirza, în semifinalele probei de dublu la New Haven

Actul secund a fost unul plin de greşeli la serviciu, de ambele părţi. Niculescu şi Mirza şi-au cedat serviciul încă din start, dar au revenit şi au câştigat o serie de cinci game-uri consecutive, dintre care trei contra serviciului. La 5-1 pentru favoritele numărul doi, Andreja Klepac şi Katarina Srebotnik au reuşit, la rândul lor, un break, iar, În final, Monica Niculescu şi Sania Mirza şi-au trecut în cont setul doi, scor 6-3.

S-a intrat în super tie-break, acolo unde s-a jucat extrem de echilibrat, fiind nevoie de 18 servicii şi cinci break-uri pentru a pune capăt partidei, decisivul încheindu-se cu scorul de 10-8 în favoarea perechii româno-indiane. În finala turneului de la New Heaven, Monica Niculescu şi Sania Mirza le vor întâlni pe Katerina Bondarenko din Ucraina şi Chia-Jung Chuang din Taiwan.