Performanţă ISTORICĂ pentru România. AUR la CM de tenis de masă pentru JUNIORI

Adina Diaconu şi Andreea Dragoman au cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial pentru juniori de la Cape Town (Africa de Sud), în proba de dublu.

08 dec. 2016, 07:09

Adina Diaconu şi Andreea Dragoman au câştigat cu scorul de 4-2 la seturi (11-7, 11-8, 11-6, 5-11, 9-11, 11-9), finala disputată împotriva japonezelor Miyu Kato şi Hina Hayata.

„Moment istoric pentru tenisul de masă românesc! Dublul format din Adina Diaconu şi Andreea Dragoman, antrenat de Petre Arnăutu, aduce României prima medalie de aur la un Campionat Mondial! Suntem mândri de voi!”, se arată într-un mesaj postat pe contul de Facebook al Federaţiei Române de Tenis de Masă.

„E prima medalie a unei echipe NON asiatice la acest nivel şi asta confirma valoarea şcolii de tenis de masa româneşti”, a spus pentru ProSport preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristi Romanescu.

În proba de simplu, Adina Diaconu a pierdut semifinala în faţa sportivei din Hong Kong, Tze Wing Mak, scor 4-0, însă sportiva din România a reuşit să cucerească medalia de bronz la Campionatele Mondial de juniori de la Cape Town.