PERICOL crescut de VIROZE la sfârşitul iernii. SFATURI care te ajută să eviţi gripa şi răceala

Schimbările bruşte de temperatură din ultimele zile pot creşte riscul apariţiei virozelor. Potrivit meteorologilor, deşi suntem la mijlocul lunii februarie, mercurul a urcat în termometre până la valori care în mod normal s-ar înregistra în mai, ceea ce creşte tentaţia de a renunţa la hainele de iarnă şi de a adopta ţinute mai primăvăratice. Direct proporţional creşte, însă, şi riscul contractării de viroze. RomaniaTV.net vă vine în ajutor cu câteva sfaturi astfel încât să ocoliţi virozele.

12 feb. 2014, 07:56
PERICOL crescut de VIROZE la sfârşitul iernii. SFATURI care te ajută să eviţi gripa şi răceala

Sfârşitul iernii aduce adesea şi un număr crescut de viroze. Această perioadă în care temperaturile urcă brusc în termometre favorizează apariţia virusurilor.

În general, în perioada asta explodează gripa. Epidemia de gripă acum spre sfârşitul iernii are loc. Gripa este o viroză mai zgomotoasă, mai greu de suportat„, a declarat, pentru RomaniaTV.net, Ioana Scurtu, medic de familie.

Pentru a evita să ne îmbolnăvim este recomandat să evităm spaţiile aglomerate şi să ne hidratăm. De asemenea, spălarea mâinilor şi utilizarea dezinfectanţilor în cazul unui mediu contaminat pot diminua gradul de răspândire al infecţiei.

Concret, iată ce trebuie să facă românii pentru a evita virozele în această perioadă, potrivit medicului: „Să păstreze igiena, să se ferească de locurile aglomerate pentru că virozele se transmit pe cale aerogenă, prin tuse, strănut, să se îmbrace adecvat (nici prea subţire, nici prea gros), să se hidrateze, să ia un surplus de vitamina C„.

Citeşte şi Răceala şi gripa: Alimente pe care trebuie să le mănânci când îţi e rău