Pericol de accident într-un bloc din Galaţi. Tencuiala unui tavan s-a prăbuşit

O familie care locuieşte de opt ani într-un apartament din cartierul ANL "Dimitrie Cantemir", amplasat între Galaţi şi Brăila, a fost la un pas să fie accidentată, marţi, după ce tencuiala de pe tavanul de la bucătărie s-a prăbuşit.

22 apr. 2014, 16:12
Pericol de accident într-un bloc din Galaţi. Tencuiala unui tavan s-a prăbuşit

Potrivit lui Alec Guiţă, care locuieşte cu soţia şi fiica în blocul ANL, totul s-a petrecut în momentul în care au venit acasă, după ce au petrecut sărbătorile pascale la ţară. Soţia s-a apucat să gătească când tencuiala de pe tavan s-a desprins şi a căzut exact pe locul pe care stă de obicei fetiţa, scrie Agerpres.

Speriaţi, oamenii cred că incidentul a fost provocat de superficialitatea cu care s-au realizat lucrările de construcţie a blocului ANL şi au cerut primăriei să remedieze situaţia, mai ales că şi în sufragerie sunt crăpături în tavan şi pereţi.

„Am sunat la primărie şi m-au întrebat dacă văd vecinul de sus! I-am spus că nu se vede vecinul, că dacă cădea planşeul nu mai aveam cum să sun! Mi s-a spus că sunt chiriaş şi sunt obligat să fac reparaţii. Dacă pica în capul fetiţei, ajungea la urgenţă!”, a declarat Alec Guiţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, o comisie va evalua, miercuri, situaţia şi dacă se va constata că incidentul a fost provocat de un viciu de construcţie, reparaţiile se vor realiza de către municipalitate. Totuşi, dacă se va constata că incidentul s-a produs din cauză că respectivii chiriaşi nu au avut grijă de locuinţa în care stau, costul reparaţiilor va pica în sarcina acestora.

Reprezentantul primăriei a adăugat că astfel de incidente s-au mai înregistrat şi în alte blocuri ANL din Galaţi şi de fiecare dată, după verificările efectuate, reparaţiile au fost realizate pe banii primăriei.

Citeşte şi O femeie a murit în prima zi de Paşte, după ce un zid s-a prăbuşit peste ea