Pericol de EXPLOZIE în Buzău. Un TIR cu azotat de amoniu a derapat din cauza poleiului

Un TIR încărcat cu azotat de amoniu a derapat din cauza poleiului pe DN 1B la Vintileanca, în Vrancea. În zonă există riscul unei explozii, întrucât vehiculul a ieşit în decor şi s-a înclinat chiar pe rezervorul de motorină.

RomaniaTV.net
08 ian. 2016, 09:23
Pericol de EXPLOZIE în Buzău. Un TIR cu azotat de amoniu a derapat din cauza poleiului

Incidentul s-a produs la intersecția Breaza-Vintileanca. Potrivit primelor informații, TIR-ul venea din Bulgaria și se indrepta catre o societate comerciala de pe raza localitații Vintileanca.

Autovehiculul este incarcat cu zeci de tone de azotat de amoniu, ingrașamant care se afla și in tirul care a explodat la Mihailești în 2004, cand au murit 18 oameni și au fost grav raniți 13.

Citeşte şi Poleiul a făcut zeci de victime. Secţiile de urgenţe, luate cu asalt de oameni accidentaţi

Ingrașamantul era depozitat in saci de 500 de kg. Mai multe autospeciale cu apă şi spumă ale pompierilor au fost trimise la fața locului și se iau toate masurile pentru a preveni o explozie.

Pentru transbordarea încărcăturii în alt autotren şi pentru prevenirea producerii unui eveniment nedorit s-a luat măsura opririi circulaţiei rutiere pentru câteva zeci de minute. Traficul s-a reluat în condiţii normale începând cu ora 11.15.