PERICOL de EXPLOZIE în Gorj. O bombă cu focos a fost descoperită în Defileul Jiului

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au intervenit pentru a ridica o bombă cu aruncător, din Al Doilea Război Mondial, rămasă neexplodată, în Zona Meri, Defileul Jiului.

11 iul. 2014, 08:49
PERICOL de EXPLOZIE în Gorj. O bombă cu focos a fost descoperită în Defileul Jiului

Intervenţia a vizat cercetarea, identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea unei bombe de aruncător, calibrul 82 mm, cu focos, provenit din cel De-al Doilea Război Mondial, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Mihai Avramescu. Acesta a fost descoperit de echipa de muncitori ce desfăşoară lucrări de reabilitare a DN 66, scrie Agerpres.

„Echipa pirotehnică a Detaşamentului de Pompieri Târgu Jiu a intervenit joi, 10 iulie, ca urmare a solicitării primite de la Poliţia oraşului Bumbeşti Jiu, pentru asanarea teritoriului de muniţii rămase neexplodate. Având focos, exista riscul unei eventuale explozii”, a precizat Mihai Avramescu.

Aceasta cea de-a treia intervenţie a echipei pirotehnice în anul 2014 şi a doua la un interval de o săptămână după ce, în data de 3 iulie, un corp de bombă aruncător, cu calibrul de 82 de milimetri, a fost găsit pe un drum comunal din satul Copăcioasa din comuna Scoarţa, fiind scos la suprafaţă de ploile abundente.

Citeşte şi Bombă de aviaţie de 500 de kg, descoperită la o rafinărie din Prahova