Pericol de explozie la fabrica de mezeluri din Bacău. Peste 100 de pompieri intervin

Mai multe butelii cu freon, de peste o sută de litri fiecare, sunt în pericol de explozie la fabrica de mezeluri din municipiul Bacău, cuprinsă de flăcări în cursul dimineţii de marţi, din cauza căldurii degajate de incendiu. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a sporit numărul pompierilor, care intervin de zece ore, la peste o sută.

14 mart. 2017, 18:52
Pericol de explozie la fabrica de mezeluri din Bacău. Peste 100 de pompieri intervin

Potrivit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, peste o sută de pompieri, de la trei detaşamente din judeţ, intervin, marţi seară, la stingerea incendiului izbucnit, în urmă cu zece ore, la cea mai mare fabrică de mezeluri din municipiul Bacău. Echipele de intervenţie au constatat că există pericolul de explozie a buteliilor cu freon situate în podul halei de 2.500 de metri pătraţi şi folosite la sistemul de climatizare.

„Fiecare butelie are o sută de litri de freon şi se află la etaj. Din cauza căldurii, gazul din acele recipiente îşi măreşte volumul şi astfel există riscul unor explozii. Pompierii le mută, pe rând, în zone sigure, tot acolo la etaj, pentru că sunt foarte greu de coborât din cauza greutăţii mari”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, potrivit News.ro.

Numărul pompierilor care intervin pentru stingerea incendiului a crescut continuu, ajungând la 104 în cursul serii de marţi.

Reprezentanţii ISU nu au putut preciza când vor lichida incendiul, în condiţiile în care ard mocnit panourile de tip sandviş, cu degajare mare de fum. În aceste condiţii, pompierii folosesc în permanenţă măştile cu oxigen pentru a nu suferi intoxicaţii. În plus, incendiul s-a extins şi la planşeul halei, care este din plută şi polistiren, prinse cu smoală între ele.

În ceea ce priveşte cauza incendiului, aceasta va fi stabilită după finalizarea intervenţiei, atunci când specialiştii ISU vor putea desfăşura ancheta de rigoare.

Citeşte şi Incendiu la o fabrică de mezeluri din Bacău