Pericol de EXPLOZIE: Un bărbat a descoperit o bombă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Un muncitor de la o fabrică de cărămidă din Câmpulung Muscel, Argeş, a luat în cupa excavatorului o bombă rămasă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

20 sept. 2014, 21:01
Pericol de EXPLOZIE: Un bărbat a descoperit o bombă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Obuzul se afla într-o movilă de argilă, care urma să fie folosită la realizarea cărămizilor. Experţii spun că dacă ar fi explodat, bomba ar fi distrus totul pe o rază de până la 500 de metri.

Speriaţi, muncitorii au sunat imediat la 112. Poliţiştii au izolat zona până la sosirea specialiştilor de la ISU Argeş şi de la Serviciului pentru Operaţiuni Speciale.

„Am fost anunţaţi pentru a interveni asupra unui element de muniţie. În baza protocolului de cooperare, am acţionat împreună cu cei de la ISU Argeş, am identificat un element de muniţie pe care l-am ridicat în vederea distrugerii. Exista pericolul de a exploda”, a declarat Ghoerghe Văduva de la Serviciul Operaţiuni Speciale IPJ Argeş.

Proiectilul a fost dus în condiţii speciale şi depozitat până când va fi distrus. Specialiştii spun că este unul dintre cele mai puternice proiectile folosite în cel de-al Doilea Război Mondial. Nu este pentru prima dată când în zona Muscelului sunt descoperite astfel de bombe.