PERICOL URIAŞ la blocul din Iaşi, unde s-a produs explozia. Au fost descoperite noi acumulări de gaze VIDEO

Este în continuare pericol la blocul din Iaşi, unde o explozie devastatoare a ucis doi oameni şi a rănit alţi 11. Reprezentanţii companiei de gaze au săpat toată noaptea şi au descoperit noi acumulări de gaze în apropierea imobilului distrus, informează România TV.

03 aug. 2016, 11:41
PERICOL URIAŞ la blocul din Iaşi, unde s-a produs explozia. Au fost descoperite noi acumulări de gaze VIDEO

Săpăturile au început puţin după miezul nopţii. La doar 50 de metri de locul unde s-a produs explozia, muncitorii au găsit noi acumulări de gaze.

Procurorii iau în calcul ipoteza ca scurgerile să se producă la o distanţă mai mare şi să se acumuleze în subsolul blocului unde a avut loc deflagraţia. De altfel, de acolo ar fi şi pornit totul, după ce un bătrân de 72 de ani a mers în beci şi a aprins lumina.

Anchetatorii au cerut noi săpături chiar în faţa imobilului distrus şi au luat şi mai mulţi saci cu moloz pentru a analiza concentratia de gaz din subteran. Între timp, locatarii, ajutaţi de pompieri, au intrat să-şi recupereze ce au mai găsit printre dărâmături.

Ei locuiesc acum la rude sau în locuinţele puse la dispoziţie de autorităţi. Mulţi sunt disperaţi pentru că nu aveau asigurare de locuinţă şi au rămas fără nimic.

Autorităţile încearcă acum să stabilizeze clădirea cu suporţi metalici, pentru a intra să facă cercetări. În urma exploziei devastatoare, doi oameni au murit şi alţi 11 au fost răniţi. Trei se află şi acum internaţi în spital. Procurorii au deschis un dosar penal pentru distrugere calificată şi ucidere din culpă.

Citeşte şi EXPLOZIE într-un bloc de locuinţe din Iaşi: doi morţi şi mai mulţi răniţi FOTO & VIDEO