Pericolul ASCUNS din legume şi fructe. Acestea conţin o TOXINĂ care ne poate afecta sănătatea

Odată cu venirea primăverii, oamenii încep să consume tot mai multe legume şi fructe. Unii pentru că vor să îşi cureţe organismul după iarnă, alţii pentru a slăbi înainte de sosirea sezonului cald, iar alţii pur şi simplu pentru că le place să le consume. Sănătatea lor poate fi pusă, însă, în pericol din cauza unei toxine, care, spun specialiştii, se poate regăsi în legume, fructe şi chiar şi apă. Comisia Europeană ia măsuri şi a solicitat statelor membre să monitorizeze atent alimentele.

RomaniaTV.net
04 mai 2015, 05:42
Pericolul ASCUNS din legume şi fructe. Acestea conţin o TOXINĂ care ne poate afecta sănătatea

Potrivit specialiştilor, PERCLORATUL este o toxină care, deşi se află în mod natural în sol, poate afecta grav sănătatea oamenilor dacă este consumată în cantităţi prea mari.

Oamenii de ştiinţă susţin că substanţa este regăsită, în cantităţi mici în alimente, în special în fructe, legume şi produse prelucrate din acestea, inclusiv sucuri.

Percloratul se poate regăsi chiar şi în produse pentru sugari, ierburi şi mirodenii uscate, ceai şi apă potabilă. Expunerea prelungită la această substanţă este periculoasă, în special în rândul tinerilor care au deficienţe ușoare sau moderate de iod.

Medicii au constatat o conexiune între nivelurile ridicate de perclorat din organismul uman și nivelul ridicat al hormonului de stimulare a glandei tiroidei. Comisia Europeană a cerut statelor membre să se implice activ şi să monitorizeze prezenţa acestei substanţe în alimente. Rezultatele obţinute de fiecare stat membru în parte ar trebui să ajungă la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară cel târziu până la sfârșitul lunii februarie 2016.