Vrei PERMIS DE CONDUCERE? Vezi ce NOI CONDIŢII va trebui sa îndeplineşti pentru a-l obţine

Cine nu are opt clase, nu are ce căuta la volan. Obţinerea permisului auto ar putea fi condiţionată de absolvirea a cel puţin opt clase de şcoală, potrivit unei iniţiative legislative a deputatului PSD Ioan Munteanu.

RomaniaTV.net
10 iun. 2014, 16:13
Vrei PERMIS DE CONDUCERE? Vezi ce NOI CONDIŢII va trebui sa îndeplineşti pentru a-l obţine

Permisul de conducere ar putea fi dobândit doar de către românii care au absolvit şcoala gimnazială, potrivit unei iniţiative legislative a deputatului PSD Ioan Munteanu. Potrivit parlamentarului, măsura ar urma să blocheze persoanele care nu ştiu să scrie sau să citească, dar care totuşi reuşesc să obţină permisul auto.

„Avem nevoie de o astfel de lege pentru că din ce în ce mai multe accidente sunt comise de oameni care sunt analfabeţi. Ei beneficiază de sprijinul unor oameni care se ocupă de examenele auto şi stârpim astfel şi corupţia din sistem. Ceva nu este în regulă şi trebuie să impunem o anumită pregătire, care categoric poate să însemne minim opt clase. Nu vom înlătura accidentele, dar le vom limita”, a declarat deputatul PSD Ioan Munteanu, pentru Agerpres.

Pana în 2006, legea prevedea ca cei care doresc să obţină permis de conducere trebuie să aibă minimum 4 clase. Odata cu intrarea în vigoare a noului Cod rutier, aceasta reglementare a fost înlăturată pentru a ne alinia normelor UE. Conform legii actuale, obţinerea permisului auto nu este condiţionată de un nivel minim de studii.