Persoanele care s-au simţit rău în timpul unui zbor Dubai-New York au gripă, confirmă autorităţile

Zece persoane aflate la bordul unui avion al companiei Emirates şi care au fost transportate la spital miercuri după aterizarea pe aeroportul JFK din New York sunt bolnave de gripă, au anunţat joi autorităţile americane, relatează agenţiile dpa şi EFE.

06 sept. 2018, 16:15
Persoanele care s-au simţit rău în timpul unui zbor Dubai-New York au gripă, confirmă autorităţile

Avionul de tipul Airbus 380, care venea dinspre Dubai cu 549 de persoane la bord, a fost pus în carantină după aterizarea pe aeroportul JFK, întrucât circa 100 de pasageri şi membri ai echipajului au reclamat că s-au simţit rău în timpul zborului.

Toţi pasagerii şi membrii echipajului au fost supuşi unor investigaţii la bordul avionului, în final confirmându-se că 19 dintre ei au nevoie de tratament, dar dintre aceştia nouă au refuzat asistenţa medicală, iar ceilalţi zece au fost transportaţi la spital, respectiv trei pasageri şi şapte membri ai echipajului.

Autorităţile sanitare americane au sugerat încă de miercuri posibilitatea să fie vorba despre gripă, întrucât mai mulţi pasageri aflaţi la bordul avionului veneau de la Mecca, unde este confirmată o epidemie de gripă.