Persoanele evacuate din blocul social din Lupeni vor fi mutate într-o altă clădire

Cele aproape o sută de persoane care locuiau în blocul social din orașul Lupeni, unde placa de beton dintre un apartament de la parter și unul de la etajul întâi a cedat și s-a prăbușit, vor fi mutate, în următoarele zile, în clădirea fostei maternități din oraș, a declarat joi, pentru AGERPRES, consilierul local Cristian Roșu.

RomaniaTV.net
12 oct. 2017, 12:27
Persoanele evacuate din blocul social din Lupeni vor fi mutate într-o altă clădire

Persoanele evacuate vor fi mutate provizoriu în clădirea fostei maternităţi din oraş, deoarece autoritățile locale au solicitat sprijin din partea Guvernului pentru ca în Lupeni să fie aduse mai multe locuințe modulare în care să fie repartizate familiile sinistrate, până la momentul în care vor putea fi mutate în alte apartamente sociale.

„Persoanele din blocul social și-au petrecut noaptea la sala de sport a Școlii generale nr.2 din Lupeni. Ele vor mai rămâne acolo până vor fi mutate în spațiul fostei maternități. În paralel, administrația locală a solicitat sprijin la Guvern pentru atribuirea unor locuințe modulare”, a explicat Roșu.

Consilierul local a spus că o echipă de experți în construcții a fost la fața locului pentru o primă evaluare a blocului de locuințe sociale, urmând să fie efectuate expertize ale construcției.

„O decizie de reconstrucție sau pentru demolarea blocului social poate fi luată doar de către experți”, a precizat consilierul local.

Podeaua unui apartament situat la etajul întâi al unui bloc social din orașul Lupeni s-a prăbușit miercuri în locuința de la parter. Autoritățile locale au decis evacuarea locatarilor din bloc, ținând cont și de faptul că imobilul este într-o stare avansată de degradare.