Câţi bani vei putea cere de la stat pentru maşini şi modernizarea caselor, în 2018

În acest an, nu numai companiile sau persoanele fizice autorizate pot solicita fonduri nerambursabile, ci și persoanele fizice fără niciun fel de afacere. Acestea pot utiliza banii solicitați pentru instalarea, modificarea sau schimbarea sistemului de încălzire al casei (programul “Casa Verde”), pentru izolarea termică a locuinței (programul “Casa Verde Plus”) și pentru înlocuirea mașinii vechi cu una nouă sau chiar cu una electrică (programele “Rabla” și “Rabla Plus”).

18 ian. 2018, 18:38
Câţi bani vei putea cere de la stat pentru maşini şi modernizarea caselor, în 2018

Ajutor de stat de 8.000 de lei pentru eficientizarea sistemelor de încălzire a casei

Românii care vor să instaleze, să modifice sau să înlocuiască integral sistemul de încălzire al locuinței, astfel încât să utilizeze energie regenerabilă, vor putea solicita de la stat o sumă de până la 8.000 de lei. Mai exact, persoanele fizice vor putea solicita până la 3.000 de lei pentru a instala panouri solare nepresurizate, până la 6.000 de lei pentru a instala panouri solare presurizate și 8.000 de lei pentru a instala pompe de căldură, dar numai de tipul aer-aer. Acest program de finanțare este cunoscut sub numele de „Casa Verde”.

Cei interesați de obținerea acestor fonduri vor trebui să îndeplinească o serie de condiții, și anume să aibă domiciliul în România, să fie proprietari sau coproprietari ai casei pentru care solicită banii, să nu aibă datorii la bugetul de stat sau la cele locale, să nu fi fost condamnați pentru infracțiuni împotriva mediului și să nu fi beneficiat, în anii trecuți, de o altă finanțare pentru îmbunătățirea sistemului de încălzire.

Fonduri nerambursabile de până la 40.000 de lei pentru izolarea termică a locuinței

Cei ce vor să crească eficiența energetică a casei lor vor putea cere în acest an o sumă nereturnabilă de până la 40.000 de lei, prin intermediul programului „Casa Verde Plus”. Prin acest program, statul dorește să încurajeze utilizarea materialelor izolatoare organic-naturale pentru a reduce consumul energetic al clădirilor, cu scopul de a îmbunătăți calitatea mediului.

Citeşte mai mult pe avocatnet.ro