Personalitatea este influenţată de preferinţele culinare

Obiceiurile alimentare au stârnit mereu controverse. Te-ai întrebat vreodată de ce poftești mereu la ciocolată și fast-food, în timp ce prietenii aleg fructe, legume și au un stil de viață sănătos? Alimentația își pune amprenta pe viața și personalitatea ta.

23 mart. 2017, 10:37
Personalitatea este influenţată de preferinţele culinare

Alimentația este unul dintre punctele cele mai cercetate din lume, plecând de la celera vorbă că „suntem ceea ce mâncăm”, cercetătorii au descoperit că persoanele extrovertite și sigure pe ele au un consum mai mare de fructe și legume.

Nivelul de sociabilitate crescut a avut un efect pozitiv asupra consumului de fructe și legume, iar conștiinciozitatea este un punct slab al consumului de produse sănătoase.

Încrederea scăzută

Alimentația de tip fast-food este primul indicativ al kilogramelor în plus, al dereglărilor hormonale și a încrederii scăzute în sine.

Timpul dedicat meselor ar trebui să fie ridicat la nivel de festin, însă apelarea la fast-food indică faptul că nu acorzi nici timp, nici atenția cuvenită îngrijirii tale.

Obiceiurile alimentare sau micile vicii culinare au urmări pe termen lung, afectând atât viața personală cât și pe cea profesională. Un consum crescut de alimente tip fast-food conduc rapid la dezechilibre la nivelul organelor vitale, precum pancreasul, ficatul, stomacul. Jamie Oliver, un celebru bucătar american a dat în judecată un vestit lanț de magazine de tip fas- food, dovedind în instanță cât de nocive sunt aceste produse pentru organismul uman.
Oamenii apropiați de prieteni, familie și colegi aleg dulcele

Dacă îți plac dulciurile și pui câte 3-4 lingurițe de zahăr sau de miere în ceai, cafea înseamnă că nu te simți suficient de iubit și apreciat.

Vanilie sau ciocolată? Bărbații care aleg vanilia sunt mai sensibili și mult mai rezervați. În pat vor fi tandri, romantici și dedicați partenerei, dar nu te aștepta la prea multă acțiune.

Dacă aleg ciocolata, atunci sunt pasionali. Persoanele dependente de ciocolată pun pasiune în tot ceea ce fac, mai ales în intimitatea dormitorului.

Carnea, prada vânătorului

Dacă ești mare consumator de carne, asta denotă că ești o persoană realistă, puternică, dar și agresivă. Nu te enervezi ușor însă în momentul în care o faci este bine să nu fie nimeni prin preajma ta. Pasiunea pentru carne se transformă în dormitor în pasiunea pentru noi experiențe sexuale. Deși la capitolul tandrețe nu excelezi, găsești mereu ceva nou și incitant să încerci.

Află aici DE CE consumul de carne crește riscul de moarte prematură

Laptele sau grija pentru cei din jur

Dacă ai o pasiune pentru produsele lactale, atunci ești o persoană căreia îi face plăcere să aibă grijă de cei din jur. Te încadrezi în categoria oamenilor tandri, grijulii și blânzi, care iubesc nespus copiii și care viseză la o familie frumoasă.

Citește și: Lactatele te scapă de infecții

Condimentele și aventura

Ai în jurul tău persoane care mănâncă extrem de iute, piperat, condimentat? Atunci ai de a face cu oameni pasionați de aventură. Preferințele culinare sunt strâns legate și de dorințele sexuale. Unde mai pui și faptul că, dacă alegi frecvent alimente condimentate, vei avea un libidou mai crescut.
Specialiștii au ajuns la concluzia că într-adevăr totul trece prin stomac, iar preferințele alimentare ar putea fi un criteriu de selecție a persoanelor din jur, deoarece joacă un rol important în viața individului din societatea actuală.

Pont

Evită pe cât posibil consumul de sare, excesul de alcool și hidratează-te constant.

Află ce spune fructul preferat despre personalitatea ta AICI