Perspective sumbre pentru cei ce au băut alcool metilic la Dragalina. Cinci persoane sunt în comă

Încă un om în comă după ce a băut alcool metilic furat şi apoi vândut de hoţi a fost adus la Spitalul Floreasca. Numărul celor care au ajuns în spital în stare critică se ridică acum la cinci. Alte trei persoane au murit.

12 ian. 2015, 07:42
Perspective sumbre pentru cei ce au băut alcool metilic la Dragalina. Cinci persoane sunt în comă

Ultima victimă a fost adusă duminică seara cu elicopterul în Bucureşti, după ce medicii din Călăraşi au cerut transportul ei la Bucureşti. Medicii de la Floreasca sunt foarte rezervaţi în ceea ce priveşte şansele de supravieţiuire ale celor cinci persoane aflate în comă profundă. Între timp, la Dragalina, în judeţul Călăraşi, este anchetă de amploare.

Trei bărbaţi din localitatea Dragalina au murit după ce au băut alcool metilic. Substanţa a fost furată de mai mulţi indivizi dintr-un tren şi vândută ca alcool bun de consum.

Poliţia Călăraşi a deschis o anchetă după ce a fost sesizată de medici că doi bărbaţi din Dragalina au decedat în spitale, după ce ar fi băut alcool metilic, iar alţi patru bărbaţi au fost internaţi, doi fiind în stare gravă, şi în acest caz existând suspiciunea de intoxicaţie cu alcool metilic.

Cei doi bărbaţi au murit după ce au consumat alcool metilic, în loc de alcool bun de consum. Una dintre victime a murit la Spitalul Pantelimon din Bucureşti, iar cealaltă, la un spital din Călăraşi.

„Aceste persoane au cumpărat de la anumite persoane alcool şi l-au consumat. Cei care au băut alcool sunt persoane din familii defavorizate, care consumă mereu alcool”, a declarat primarul din comuna Dragalina.

Potrivit primelor informaţii, alcoolul metilic a fost furat dintr-un vagon, de mai mulţi romi din localitatea Dragalina, judeţul Călăraşi. Aceştia l-au vândut, mai apoi, ca alcool bun de consum.

O sută de poliţişti au împânzit satul, în căutarea hoţilor, iar medicii au intrat în fiecare casă pentru a găsi persoanele otrăvite. Revoltător este că alcoolul a fost vândut chiar la barurile din localitate.