Peste 1.000 de persoane au aplicat pentru platforma guvernamentală GovITHub

Peste 1.000 de persoane s-au înscris pe platforma GovITHub în mai puţin de două săptămâni de la lansare şi şi-au exprimat disponibilitatea de a contribui la proiecte open-source de guvernare electronică. De asemenea, 40 de companii și-au exprimat interesul de a susține programul și de a deveni partenere ale Cancelariei prim-ministrului, se arată într-un comunicat al guvernului.

18 aug. 2016, 15:04
Peste 1.000 de persoane au aplicat pentru platforma guvernamentală GovITHub

În mai puţin de două săptămâni de la lansarea GovITHub, 1.070 de persoane s-au înscris pe platformă şi şi-au exprimat disponibilitatea de a contribui la proiecte open-source de guvernare electronică. De asemenea, 40 de companii și-au exprimat interesul de a susține programul și de a deveni partenere ale Cancelariei Prim-Ministrului pentru a dezvolta platforme informatice în serviciul cetățenilor.

GovITHub este unul din proiectele prin care Executivul încurajează inovaţia provenită din zona antreprenorială şi cooperarea pentru a depăşi barierele birocratice şi pentru a implementa proiecte digitale în serviciul cetățenilor. Programul se va desfăşura atât cu ajutorul a 10 bursieri pe o perioadă de 6 luni, cât şi cu ajutorul unor voluntari cu normă de 8 ore/săptămână, potrivit comunicatului guvernului.

Din cele peste 1000 de persoane înscrise, cei 10 bursieri precum şi contributorii pentru fiecare proiect vor fi selectaţi de către o comisie de specialiști IT – în baza unor criterii meritocratice și în funcție de propunerile candidaților. Dat fiind interesul ridicat pentru acest program, responsabilitatea privind alegerea proiectelor, voluntarilor şi bursierilor este crescută. Pentru a asigura un proces transparent şi echitabil pentru persoanele interesate, comunitatea IT va fi implicată în procesul de luare a deciziilor. În ceea ce priveşte selecţia proiectelor, un accent deosebit va cădea asupra impactului pentru cetățeni și a fezabilității propunerilor transmise.

Comentariile şi înscrierile persoanelor interesate sunt analizate de către echipa responsabilă cu programul GovITHub. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor, pe platforma http://ithub.gov.ro/ a fost creată o secţiune care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări cu privire la acest program. Toate celelalte speţe semnalate prin intermediul formularului de pe platformă vor fi tratate cu seriozitate, datorită dorinţei echipei de a pune în valoare cât mai bine potenţialul remarcabil pe care România îl are în domeniul hi-tech și de inovație.

Executivul își reafirmă prioritatea de a eficientiza interacțiunea românilor cu administrația publică prin cele mai moderne mijloace – și de a orienta România pe traiectoria unui viitor digital; GovITHub face parte din suita de măsuri in această direcție. 

Citeşte şi: Guvernul va oferi burse lunare de 2.000 de euro specialiştilor IT care vor participa la programul GovITHub