Peste 1.200 de gospodării din Sălaj, fără energie electrică

Fenomenele meteo nefavorabile din seara zilei de duminică au lăsat fără energie electrică circa 1.200 de gospodării, din șapte localități de pe raza județului Sălaj, echipe de la Electrica fiind prezente în teren pentru remedierea defecțiunilor.

29 oct. 2017, 19:33
Peste 1.200 de gospodării din Sălaj, fără energie electrică

Situația localităților fără energie electrică din județul Sălaj, în seara zilei de duminică, era următoarea: în localitățile Lozna, Letca, Valea Loznei, Valea Leșului și Preluci au fost afectate 10 posturi de transformare și 901 abonați au rămas fără energie electrică; în localitatea Șeredeiu sunt avariate două posturi de transformare și 251 de abonați sunt fără energie electrică, iar în localitatea Chizeni un post de transformare avariat și 59 de abonați fără energie electrică.

Potrivit Agerpres, echipe de angajați ai Societății de Distribuție a Energiei Electrice (SDEE) Transilvania Nord sunt în teren și lucrează la remedierea defecțiunilor, potrivit aceleiași surse.

Ca urmare a intrării în vigoare a atenționării meteorologice Cod Portocaliu pentru intervalul 29 octombrie, ora 10.00 — 30 octombrie, ora 23.00, duminică dimineața, la sediul ISU Sălaj a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care a adoptat mai multe hotărâri, respectiv: toate unitățile Ministerului Administrației și Internelor de la nivel județean vor fi în măsură să intervină în orice moment în sprijinul cetățenilor pentru asigurarea traficului rutier în condiții de siguranță; în cazul producerii unor situații de urgență generate de prăbușirea unor arbori pe căile de comunicații rutiere sau energetice se constituie echipe de intervenție ale ISU, Direcția Silvică, Consiliul Județean și SDDE Zalău; transmiterea la dispeceratul ISU a informațiilor de interes operativ (drumuri blocate sau de circulație restricționată, localități/zone fără energie electrică. termică, apă, comunicații) precum și forțele și mijloace angrenate pentru gestionarea situațiilor de urgență specifice.

Vezi si: Ninsoare şi viscol în mai multe zone din România. Drumuri închise, circulaţie îngreunată, mii de gospodării fără curent electric