100 de percheziţii la pădurari şi poliţişti din judeţele Mureş şi Alba, suspectaţi de infracţiuni la regimul silvic

Peste 100 de percheziţii au loc, joi dimineaţă, într-un dosar penal privind fapte de corupţie în legătură directă cu infracţiuni la regimul silvic şi evaziune fiscală săvârşite de către funcţionari ai Ocolului Silvic Sovata şi agenţi de poliţie din cadrul a două inspectorate judeţene de poliţie. Percheziţiile sunt făcute de către ofiţeri ai Serviciul Judeţean Mureş al Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea unui procuror.

29 iun. 2017, 07:36
100 de percheziţii la pădurari şi poliţişti din judeţele Mureş şi Alba, suspectaţi de infracţiuni la regimul silvic

„Ca urmare a activităţilor de procedură penală desfăşurate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, într-un dosar penal privind fapte de corupţie în legătură directă cu infracţiuni la regimul silvic şi evaziune fiscală săvârşite de funcţionari ai Ocolului Silvic Sovata şi agenţi de poliţie din cadrul a două inspectorate judeţene de poliţie, la această oră se desfăşoară un număr de 103 percheziţii pe raza judeţelor Mureş şi Alba”, precizează DGA într-un comunicat.

Citeşte şi Raport Greenpeace România: Amenzi de peste 33 milioane de lei pentru tăieri ilegale de arbori în România, în 2016

La activităţi participă ofiţeri de poliţie judiciară ai DGA din 16 servicii judeţene anticorupţie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Mureş, Gruparea Mobilă de Jandarmi Târgu Mureş şi Garda Forestieră Cluj.

În cauză s-a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Tehnic şi Centrului Operaţional Cluj din cadrul DGA, precum şi suportul tehnic al IGPR – DOS.