Peste 120 de imobile ale unităţilor de învăţământ din Argeş necesită autorizaţii de securitate la incendiu

Peste 120 de imobile ale unităților de învățământ din județul Argeș funcționează fără autorizații de securitate la incendiu, deși există obligativitatea obținerii lor, potrivit datelor prezentate miercuri de conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

RomaniaTV.net
11 oct. 2017, 13:56
Peste 120 de imobile ale unităţilor de învăţământ din Argeş necesită autorizaţii de securitate la incendiu

În evidențele ISU Argeș sunt înregistrate 532 de imobile ale unităților de învățământ, dintre care au autorizație de securitate la incendiu, 201 nu au, iar 268 nu necesită o astfel de autorizație.

„Din cele 201 imobile de învățământ care nu au autorizație de securitate la incendiu, din activitățile desfășurate în teren de inspecția de prevenire s-a constatat că 80 de imobile, dacă realizează lucrări privind cerința de securitate la incendiu (…), nu vor necesita obținerea autorizației, rămânând obligatoriu pentru 121 de imobile să obțină acest act administrativ”, a declarat șeful ISU Argeș, locotenent-colonelul Bogdan Olar, în cadrul unei conferințe de presă.

Conform aceleiași surse, în urma controalelor efectuate la unități sanitare s-a constatat că șase nu au autorizație de securitate la incendiu, ele funcționând în baza avizelor pe care le dețin. În cazul azilelor de bătrâni, centrelor pentru copii și celor pentru persoane cu dizabilități, s-a constatat că 15 unități funcționează fără autorizație.