Peste 2.000 de persoane au fost evacuate dintr-un cartier rebel din Damasc

Peste 2.000 de civili și insurgenți au fost evacuați duminică din al treilea cartier rebel al Damascului, a anunțat presa de stat, un pas suplimentar spre obiectivul regimului de a eradica orice prezență rebelă în capitală.

15 mai 2017, 05:11
Peste 2.000 de persoane au fost evacuate dintr-un cartier rebel din Damasc

Evacuările din cartierul Qaboun au avut loc după cele din alte două cartiere rebele, Barzeh și Tishreen, aflate din 2012 sub controlul opozanților președintelui Bashar Al-Assad.

„Prima fază a acordului în cartierul Qaboun s-a încheiat cu plecarea a 2.289 de persoane, dintre care 1.058 de indivizi înarmați”, a afirmat guvernatorul orașului Damasc, Beshr Assaban, citat de agenția siriană de presă Sana. Evacuarea a avut ca obiectiv „să pună capăt oricărei prezența armate în cartier”, a adăugat el.

Cu începere de miercuri, trupele regimului au avansat în Qaboun și au reușit, sâmbătă, „să încercuiască zeci de indivizi înarmați și să îi constrângă ca să se predea și să depună armele”, a informat o sursă din cadrul Forțelor de apărare națională (FDN), o miliție fidelă regimului, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Războiul din Siria: Peste 1.200 de civili şi rebeli au fost evacuaţi din Damasc

Vineri, peste 1.200 de civili și rebeli evacuați vineri din cartierele Barzeh și Tishreen au fost transportați în direcția Idlib, controlată de insurgenți.În afară de Barzeh, Tishreen și Qaboun, rebelii mai sunt prezenți în alte trei cartiere din capitala Siriei: Jobar, Yarmouk și Tadamon.

Peste 320.000 de persoane și-au pierdut viața în Siria de la declanșarea revoltei împotriva regimului în 2011.