Peste 2.300 de familii din Vaslui, executate silit după ce au încasat ilegal ajutorul social

Peste 2.300 de familii din judeţul Vaslui sunt executate silit de Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, după ce au încasat ilegal alocaţia de susţine a familiei, venitul minim garantat sau alocaţia de stat, în condiţiile în care nu şi-au declarat, printre altele, maşini sau depozite din bănci.

08 dec. 2015, 18:53
Peste 2.300 de familii din Vaslui, executate silit după ce au încasat ilegal ajutorul social

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Vaslui a trecut la executarea silită a 2.319 familii din judeţ care, în ultimii ani, au primit ilegal de la stat diverse sume de bani după ce nu şi-au declarat toate veniturile, proprietăţile şi bunurile deţinute, cum ar fi autoturisme, sau chiar depozitele din bancă.

Suma totală pe care o are de recuperat instituţia se ridică la aproape 750.000 de lei, mai bine de jumătate din sumă fiind imputată unui număr de 916 vasluieni care au încasat fără drept venitul minim garantat.

„Toate aceste nereguli au fost constatate în urma controalelor încrucişate efectuate între bazele de date ale Finanţelor Publice, Casei Judeţene de Pensii, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură. Este vorba despre venituri nedeclarate de către beneficiarii de venit minim garantat sau de alocaţie de susţinere a familiei, de depozite în bănci, de bunuri care conduc la încetarea dreptului bănesc, cum ar fi autoturisme, şi chiar de modificarea componenţei familiei. Avem instituite popriri inclusiv pentru alocaţia de stat pentru copii, pentru cei care au plecat din ţară şi nu au solicitat suspendarea sau încetarea acestui drept”, a declarat, marţi, directorul AJPIS Vaslui, Sorin Prepeliţă, potrivit Mediafax.