Peste 200.000 de pachete cu ţigări de contrabandă ascunse în cutii cu fulgi de ovăz, descoperite la Satu Mare

Poliţiştii de frontieră din Halmeu, judeţul Satu Mare, au descoperit peste 200.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, ascunse într-un automarfar care transporta cutii cu fulgi de cereale din ovăz din Rusia.

29 dec. 2017, 14:08

La Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, jud. Satu Mare, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, în noaptea de joi spre vineri, cetăţeanul sârb Ivan M. în vârstă de 40 ani, conducând un automarfar care tracta o semiremorcă, ambele înmatriculate în Serbia.

Din primele verificări s-a constatat faptul că şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cutii cu fulgi de cereale din ovăz din Rusia.

Poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport deoarece exista suspiciunea că în acesta se află o cantitate mare de ţigări de provenienţă ucraineană.

Astfel, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, peste peste 400 de baxuri (200.000 de pachete) cu ţigări de provenienţă duty free.

Ţigările, pe care bărbatul a încercat să le introducă ilegal în ţară, au fost ascunde în cutiile cu fulgi de cereale care, la rândul lor, au fost aşezate pe paleţi.

Întreaga cantitate de ţigări va fi ridicată în vederea confiscării. Totodată, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Citeşte şi Ţigări de contrabandă, aduse cu drona din Ucraina