Peste 200.000 de ţigarete, găsite de poliţişti ascunse în compartimentul de marfă al unei autoutilitare

Poliţiştii din Satu Mare au descoperit 240.000 de ţigarete amabalate în folie neagră şi ascunse în compartimentul de marfă al unei autoutilitare, printre plăci de beton. Şoferul maşinii a fost iniţial reţinut, fiind ulterior pus sub control judiciar.

RomaniaTV.net
01 iun. 2017, 09:21
Peste 200.000 de ţigarete, găsite de poliţişti ascunse în compartimentul de marfă al unei autoutilitare

Poliţiştii rutieri de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare au oprit în trafic, pentru control, marţi, o autoutilitară care circula pe strada Botizului din municipiul Satu Mare.

În urma verificărilor, poliţiştii au descoperit 24 de baxuri confecţionate din carton şi împachetate în folie neagră, în care se aflau ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă.

„Pentru mascarea lor, baxurile erau ascunse în compartimentul de transport marfă şi acoperite cu plăci de beton”, precizează Poliţia Română.

Şoferul, de 34 de ani, din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, nu a putut să prezinte documente justificative pentru marfa transportată.

Din cercetări a reieşit că ţigările ar proveni din Ucraina, acestea neavând banderole de marcaj sau timbru fiscal.

Cele 240.000 de ţigarete au fost ridicate în vederea confiscării.

Şoferul maşinii a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Miercuri, instanţa a dispus cercetarea sub control judiciar a şoferului.

Citeşte şi România a exportat băuturi şi tutun de peste 557 milioane de euro, în primele două luni din 2017