Peste 200 de morţi în Ucraina, de la începutul operaţiunilor armatei în estul ţării

Operaţiunile armatei ucrainene împotriva separatiştilor proruşi din estul ţării au făcut până în prezent peste 200 morţi, între care 14 copii, a anunţat miercuri ministrul ucrainean al sănătăţii, Oleg Musii, citat de Interfax, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
11 iun. 2014, 11:58
Peste 200 de morţi în Ucraina, de la începutul operaţiunilor armatei în estul ţării

”Numărul total al celor morţi în timpul operaţiunii antiteroriste, şi ne referim la cei aduşi la spitale, este de 210, dintre care 14 sunt copii’‘, a indicat ministrul ucrainean.

El a mai informat că, în cursul zilei de marţi, în spitalele din regiunile Lugansk şi Doneţk au fost înregistraţi 50 de morţi.

Autorităţile ucrainene duc de la mijlocul lunii aprilie o amplă ‘operaţiune antiteroristă’ împotriva insurgenţilor proruşi înarmaţi din sud-estul Ucrainei. Operaţiunea a fost suspendată la 25 mai, ziua alegerilor prezidenţiale în Ucraina, pentru a fi reluată imediat după scrutin. Potrivit Interfax, forţele ucrainene utilizează artileria şi aviaţia, cauzând multiple distrugeri şi victime, inclusiv în rândul populaţiei civile.

Noul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, ales în urma scrutinului din 25 mai şi învestit în funcţie sâmbătă, 7 iunie, a ordonat marţi crearea unui coridor umanitar pentru evacuarea civililor.