Peste 22 de migranţi irakieni, sirieni şi kosovari depistaţi în Timişoara şi în zona Moraviţa

Polițiștii de frontieră timișeni au depistat în ultimele 24 de ore un număr de 22 de migranți irakieni, sirieni și kosovari, dintre care 18 erau sirieni și irakieni descoperiți în urma unei acțiuni de combatere a migrației ilegale desfășurate în Timișoara, iar cei patru kosovari, în zona Moravița.

09 dec. 2016, 13:34
Peste 22 de migranţi irakieni, sirieni şi kosovari depistaţi în Timişoara şi în zona Moraviţa

”Acționând în baza unei informații, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului de Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în apropierea unei pensiuni din Timișoara au depistat un grup format din 18 cetățeni străini, fără documente de identitate asupra lor și care nu-și justificau prezența în zonă. (…). Grupul era format din șapte bărbați, șase femei și cinci copii”, arată un comunicat de presă al Poliției de Frontieră Timișoara, remis, vineri, AGERPRES.

Cu toții au fost conduși la sediul instituției de frontieră, pentru cercetări, unde au declarat că intenționau să ajungă în țări din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări pentru a se stabili împrejurările în care au ajuns în municipiul Timișoara și depistării tuturor persoanelor implicate, cetățenii străini urmând să fie predați unei echipe operative din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiș.

”Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Stamora Moravița au desfășurat vineri o acțiune în zona de competență, în urma căreia au depistat, în apropierea graniței, pe direcția localității Moravița, patru cetățeni din Kosovo. Bărbații, cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani, au încercat să intre ilegal în țară din Serbia, cu intenția să ajungă în Germania, la muncă”, mai precizează sursa.

În cauză, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, cei patru bărbați urmând să fie preluați de către Serviciul pentru Imigrări Timiș.