Peste 220 de pelerini veniţi să se închine la moaştele Sf. Parascheva au necesitat îngrijiri medicale

Peste 220 de persoane care au venit la Iași zilele acestea, în pelerinaj la Sfânta Parascheva, au avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza frigului, nealimentației și a oboselii, potrivit purtătorului de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, Ionuț Catană.

14 oct. 2017, 08:39
Peste 220 de pelerini veniţi să se închine la moaştele Sf. Parascheva au necesitat îngrijiri medicale

De marți dimineața, de la începutul pelerinajului la moaștele Cuvioasei Parascheva și Sfintei Tecla, și până în cursul dimineții de sâmbătă, s-a intervenit în peste 220 de situații pentru acordarea primului ajutor unor persoane cu probleme medicale, potrivit purtătorului de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, Ionuț Catană. Jumătate dintre bolnavi au avut nevoie de îngrijiri medicale în cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

Citeşte şi Sfânta Parascheva: Şase mii de poliţişti asigură măsuri de ordine în preajma bisericilor

Conform acestuia, tot în această perioadă, 28 de pelerini au fost transportați la spital.

Cei mai mulți dintre pelerini stau la rând din cursul zilei de vineri, pentru a se închina sâmbătă, de hramul Cuvioasei Parascheva, la racla sfintei, precum și la racla Muceniței Tecla. Moaștele celor două sfinte au fost depuse într-un baldachin special amenajat în Curtea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

În prezent, peste 44.000 de pelerini veniți din țară și străinătate, conform unor surse oficiale, formează un rând lung de câțiva kilometri. Ei așteaptă să se închine la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, în ziua prăznuirii hramului acesteia. Numărul credincioșilor care vin în pelerinaj la Mitropolia Moldovei și Bucovinei este în creștere de la o oră la alta.

Citeşte şi Peste 40.000 de pelerini au petrecut noaptea în frig pentru a se închina la moaştele Sf. Parascheva