Peste 230 de cazuri în care poliţiştii au fost agresaţi, în 2017. Doi dintre ei au fost ucişi în misiune

În primele 10 luni ale acestui an, la nivel naţional, s-au înregistrat 236 de cazuri de agresiune asupra poliţiştilor, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). De asemenea, în aceeaşi perioadă, doi poliţişti au fost ucişi în misiune.

07 dec. 2017, 07:13
Peste 230 de cazuri în care poliţiştii au fost agresaţi, în 2017. Doi dintre ei au fost ucişi în misiune

Până la sfârşitul lunii octombrie 2017, la nivel naţional, s-au înregistrat 236 de cazuri în care poliţiştii au fost agresaţi, fizic sau verbal, potrivit unui răspuns al IGPR, la solicitarea agenţiei de presă MEDIAFAX.

În două din aceste situaţii, poliţiştii au murit. În alte situaţii, au suferit răni grave.

Cel mai recent caz în care un poliţist a fost agresat în misiune şi rănit grav este cel al agentului şef adjunct de poliţie, Sfichi Dan Ciprian, în vârstă de 35 de ani, care lucrează în cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Suceava. Acesta a suferit un traumatism cranio-cerebral sever şi răni tăiate la braţ, după ce, luni dimineaţă, în timpul unor percheziţii desfăşurate într-un dosar de trafic de droguri, a fost atacat cu o sabie. Incidentul a avut loc în Rădăuţi, la domiciliul uneia dintre persoanele vizate, iar poliţistul a fost preluat cu un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, starea lui fiind în continuare foarte gravă.