Peste 29.000 de instituţii din China au fost afectate de valul de atacuri informatice. Şi România a fost afectată

Aproximativ 29.300 de instituţii din China, inclusiv autorităţi guvernamentale, universităţi, bancomate sau spitale, au fost afectate de valul de atacuri informatice până la finalul zilei de sâmbătă, potrivit firmei de securitate cibernetică Qihoo 360, informează site-ul postului France 24.

RomaniaTV.net
15 mai 2017, 10:45
Peste 29.000 de instituţii din China au fost afectate de valul de atacuri informatice. Şi România a fost afectată

Qihoo 360, unul din principalii furnizori de soluţii antivirus din ţară, a indicat că „sute de mii” de calculatoare din China au fost infectate cu virusul WannaCry.

Compania a mai indicat că domeniul cercetării a fost în mod special afectat, cu peste 4.000 de universităţi şi institute de cercetare chineze cazând victime atacurilor cibernetice. Presa chineză a relatat că valul de atacuri cibernetice a continuat să producă daune şi luni, însă nivelul de răspândire s-a diminuat semnificativ, potrivit autorităţilor chineze din domeniul cibernetic.

O serie de atacuri informatice au fost semnalate, vineri, în peste o sută de ţări, inclusiv în Marea Britanie, Statele Unite, China, Rusia, Spania, Italia şi Vietnam, dar şi România. Valul de atacuri cibernetice au afectat Serviciul Naţional Medical din Marea Britanie, Ministerul rus de Interne, compania spaniolă de telecomunicaţii Telefonica, firma americană de curierat FedEx, grupul francez Renault şi alte sute de companii şi instituţii din întreaga lume, informează Mediafax.

Citeşte şi Cum atacă virusul cibernetic „WannaCry”. CERT arată ce trebuie să facem pentru a ne proteja

„Ultimul bilanţ era de peste 200.000 de victime în cel puţin 150 de ţări. Multe dintre aceste victime sunt companii, inclusiv corporaţii majore. Dimensiunea globală este fără precedent”, a declarat Rob Wainwright, directorul Europol.

Şeful agenţiei UE pentru cooperare în materie de aplicare a legii a mai afimat că există temeri privind potenţiale noi atacuri cibernetice în cursul zilei de luni, potrivit Mediafax.

Coreea de Sud a anunţat luni că au fost semnalate doar nouă cazuri de sisteme infectate, în timp ce oficialii australieni au indicat că până acum au fost afectate doar trei întreprinderi mici şi mijlocii.

În Japonia, Nissan şi Hitachi au anunţat că unele unităţi au fost afectate, iar compania PetroChina a comunicat că s-au înregistrat probleme la plata cu cardul la unele benzinării.