Peste 300.000 de pelerini merg anual la Mănăstirea Prislop, la mormântul lui Arsenie Boca

Pelerinii care au în plan să ajungă la Mănăstirea Prislop, din județul Hunedoara, pentru a se ruga la mormântul părintelui Arsenie Boca, vor putea circula mult mai ușor pe drumul care duce spre lăcașul de cult, după ce carosabilul a fost lărgit și asfaltat în cadrul unui proiect de modernizare finanțat de Consiliul Județean (CJ) Hunedoara.

RomaniaTV.net
24 nov. 2017, 16:47
Peste 300.000 de pelerini merg anual la Mănăstirea Prislop, la mormântul lui Arsenie Boca

Peste 300.000 de pelerini vin anual la Mănăstirea Prislop, situație care impunea dezvoltarea unei asemenea investiții, a arătat, vineri, președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Mircea Bobora, cu prilejul deschiderii oficiale a circulației pe acest drum.

„Cei 300.000 de pelerini care vin, anual, la Mănăstirea Prislop, vizitează și alte obiective turistice din județul Hunedoara. De aceea, apreciem că investiția a fost una foarte bună pentru că ajută la dezvoltarea turistică a județului’, a afirmat Mircea Bobora, citat de Agerpres.

Prezent la inaugurarea drumului spre Mănăstirea Prislop, deputatul Laurențiu Nistor (PSD), a remarcat faptul că dezvoltarea infrastructurii ajută economia oricărei zone, în acest context el apreciind importanța existenței unor căi rutiere modernizate.

„Anual, aici vin sute de mii de oameni. Situația în care se afla drumul înainte de modernizare crea foarte multe greutăți. Este o investiție foarte importantă pentru județul Hunedoara”, a spus Nistor. 

Drumul a fost deschis oficial traficului rutier cu numai patru zile înainte de comemorarea a 28 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, la Mănăstirea Prislop fiind așteptați, pe 28 noiembrie, câteva mii de oameni pentru a lua parte la slujba de pomenire și parastasul celui supranumit „Sfântul Ardealului”.

„Afluxul mare de pelerini a impus necesitatea reabilitării acestui drum, care se afla în condiții tehnice precare. Este o realizare, dar și o binecuvântare pentru pelerinii care vin la Mănăstirea Prislop din toate colțurile țării”, a declarat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei și Hunedoarei, părintele Gabriel Miricescu.

Modernizarea drumului spre Mănăstirea Prislop a costat peste 6,3 milioane de lei, fără TVA, banii fiind alocați de la bugetul CJ Hunedoara. Pe o lungime de 7 kilometri, de la intrarea în Silvașu de Jos, drumul a fost asfaltat, s-au construit ziduri de sprijin, iar pe o porțiune de un kilometru a fost amenajată o bandă de refugiu pe care se va putea parca în cazul în care locurile existente lângă mănăstire vor fi insuficiente.