Peste 300 de persoane, evacuate din Yemen cu o navă militară a Rusiei

Peste 300 de persoane de diferite cetățenii au fost evacuate duminică din Yemen cu o navă militară a Rusiei, care se îndreaptă spre Djibouti, a anunțat Ministerul rus al Apărării, citat de AFP.

RomaniaTV.net
12 apr. 2015, 11:35
Peste 300 de persoane, evacuate din Yemen cu o navă militară a Rusiei

În total, 308 persoane au fost îmbarcate la bordul navei, printre ei aflându-se 45 de ruși, 18 americani, cinci britanici, 159 de yemeniți, precum și cetățeni din țări ex-sovietice și din Orientul Mijlociu.

”Toate persoanele evacuate sunt în stare bună la bordul navei, care le va duce în Djibouti”, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konașenkov, citat de agențiile ruse de presă.

Rusia, ca și alte țări, a procedat la evacuări pe calea aerului din capitala yemenită Sanaa și pe mare din portul Aden, unde consulatul său a fost lovit pe 29 martie, la trei zile după începerea efectuării de lovituri aeriene de către coaliția arabă.

Arabia Saudită conduce o coaliție de nouă țări arabe, ce întreprinde zilnic din 26 martie lovituri aeriene în Yemen pentru a-i împiedica pe rebelii șiiți Houthi, care au legături cu Iranul, să preia controlul teritoriului yemenit în ansamblu.