Peste 430 de candidaţi înscrişi la concursul de directori în Bucureşti

Un număr de 439 de candidați s-au înscris la concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori de unități de învățământ preuniversitar din București și 173 pentru funcțiile de directori adjuncți.

12 oct. 2016, 07:22
Peste 430 de candidaţi înscrişi la concursul de directori în Bucureşti

Sunt scoase la concurs 639 de funcții de directori și directori adjuncți, dintre care 423 pentru directori, iar 216 pentru directori adjuncți, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IȘMB, Marian Banu. Acesta subliniază faptul că în cazul a 10% din unitățile de învățământ nicio persoană nu și-a depus candidatura.

Însă, în București, un candidat s-a înscris să participe la concursul pentru funcția de director la 10 unități de învățământ.

Toți candidații sunt în săli. Totul se desfășoară normal. Până la ora 9,40 nu a fost raportat niciun incident„, a precizat inspectorul școlar.

Citeşte şi Concursurile pentru directori de şcoli vor fi monitorizate audio-video

Pentru concursul de directori au fost organizate trei centre: Colegiul Național „I. L. Caragiale”, Colegiul Economic Viilor și Școala Gimnazială nr. 195.

Proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar va avea loc, miercuri, începând cu ora 10.00. Proba vizează evaluarea aptitudinilor cognitive şi a competențelor manageriale ale candidaților și constă în rezolvarea, în maximum 120 de minute, a unui test-grilă cu itemi elaborați de Ministerul Educației.

Citeşte şi DECIZIA Ministerului Educaţiei cu privire la clarificarea situaţiei candidaţilor cu dosare de înscriere invalidate

Potrivit datelor de la Ministerul Educaţiei, 6.664 de candidați s-au înscris pentru funcția de director şi 2.312 pentru funcția de director adjunct. Gradul de înscriere pentru funcția de director în raport cu posturile vacante la nivel național (6.549) a fost de 101,77%, în timp ce pentru funcția de director adjunct (2.505 posturi vacante), gradul de înscriere s-a situat la 92,30%.

Citeşte şi Miercuri se susţine PROBA SCRISĂ din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director în şcoli

VEZI ŞI: Ce subiecte vor primi profesorii la concursul pentru conducerea şcolilor