Peste 500 de camere de supraveghere noi, montate în Bucureşti. Află locaţiile FOTO

534 de camere noi de supraveghere video stradală urmează să fie puse în funcţiune în Sectorul 2 al Capitalei. În prezent, acestea sunt testate de specialişti, sub supravegherea primarului Neculai Onţanu.

05 feb. 2016, 17:08

Cele 534 de noi camere de supraveghere video stradală sunt amplasate aproape pe toată raza Sectorului 2 din Capitală, în cadrul a două proiecte derulate de administraţia locală, după cum urmează:

– Sistem complex de supraveghere video pentru creșterea siguranței sociale și prevenirea criminalității în zece zone ale Sectorului 2
– Sistem de monitorizare video pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în zona Plumbuita – Steaua Roșie – Petricani.

Primul proiect, care prevede amplasarea unui număr de 480 de camere video stradale, este în perioada de probe, urmând să fie pus în funcțiune cât de curând, potrivit unui comunicat la Primăriei Sectorului 2.

Principalele componente ale acestui sistem sunt:
– 480 de camere video,
– 20 de servere,
– 15 echipamente de stocare,
– 45 PC- uri,
– 70 de monitoare grupate în 20 de panouri de vizualizare,
– 142 de km de cabluri de comunicaţie.

Cel de-al doilea proiect, cu un total de 54 de camere video, este de asemenea în lucru şi va funcţiona în zona Plumbuita – Steaua Roșie – Petricani. Amplasarea camerelor de supraveghere face parte dintr-un proiect integrat de dezvoltare, prin care au fost reabilitate şi modernizate 15 străzi din cartier încă din decembrie 2015, proiect realizat de administraţia locală cu fonduri europene.

La finalizarea acestor două proiecte, în Sectorul 2 vor fi dispuse un număr total de 748 de camere video.
Pe lângă cele 534 camere de monitorizare video şi dispeceratele aferente, ce sunt în stadii avansate de instalare, în Sectorul 2 funcţionează deja patru sisteme de monitorizare:
– Sistemul 1 – cartierul Creangă – 48 de camere de supraveghere,
– Sistemul 2 – cartierul Baicului – 48 de camere de supraveghere,
– Sistemul 3 – Zona de protecţie a locuitorilor din jurul Arenei Naţionale – 29 de camere de supraveghere,
– Sistemul 4 – marile bulevarde şi principalele intersecţii rutiere ale sectorului 2 – 90 de camere de supraveghere, informează administraţia locală.