Peste 600 de recipiente cu substanţe periculoase, găsite într-o maşină

Peste 600 de recipiente cu substanţe periculoase, posibil contrafăcute, în valoare de aproximativ 270.000 de lei, au fost depistate de poliţişti ascunse într-un autoturism care a fost confiscat.

14 mart. 2018, 13:38
Peste 600 de recipiente cu substanţe periculoase, găsite într-o maşină

Poliţiştii cadrul IPJ Caraş-Severin si angajaţi de la Garda de Mediu au depistat, noaptea trecută, în Reşiţa, un autoturism condus de un cetăţean ucrainean cu domiciliu temporar în municipiul Suceava, iar în urma verificărilor în interiorul maşinii au fost depistate 676 de recipiente de diferite dimensiuni, conţinând erbicide şi insecticide, substanţe periculoase provenite din Ucraina.

„Şoferul a declarat că a primit aceste substanţe în cursul zilei de luni, în municipiul Suceava, de la o persoană care i-a oferit suma de 500 de euro pentru a le transporta în localitatea Oraviţa din judeţul Caraş-Severin. A fost solicitat sprijinul Oficiului Fitosanitar Caraş-Severin, pentru a se stabili dacă produsele sunt de origine sau sunt susceptibile a fi contrafăcute, sens în care au fost înaintate probe către Laboratorul Fitosanitar”, se arată în comunicat.

În acest caz au fost întocmite acte procedurale şi a fost dispusă începerea urmăririi penale a şoferului pentru punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare, respectiv producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării. Cele 676 de recipiente identificate, precum şi autoturismul folosit la transportarea acestora au fost confiscate. Valoarea prejudiciului estimat este de aproximativ 270.000 de lei.