Peste 60% din populaţie susţine concentrarea puterii în Rusia de către Vladimir Putin

Concentrarea a aproape întregii puteri în Rusia în mâinile preşedintelui Vladimir Putin este considerată ca fiind în interesul statului de către 63% dintre ruşi, potrivit unui sondaj realizat de Centrul independent Levada, relatează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
09 apr. 2014, 13:28
Peste 60% din populaţie susţine concentrarea puterii în Rusia de către Vladimir Putin

În martie 2013, 49% dintre ruşi împărtăşeau această opinie.

Totodată, conform noului sondaj, realizat între 21 şi 24 martie pe un eşantion reprezentativ de 1.603 persoane, o treime dintre ruşi (31%) consideră că o conducere ‘puternică şi autoritară’ este necesară indiferent de situaţia din ţară.

În schimb, 46% dintre ruşi estimează că o concentrare a puterii în mâinile unui singur om este necesară doar în anumite condiţii. În acelaşi timp, 15% dintre persoanele interogate se opun acestei idei, indiferent de situaţie.

Cota de popularitate a lui Vladimir Putin nu a scăzut aproape niciodată sub pragul de 60% de la venirea sa la putere în 2000. Fostul agent KGB a înregistrat la sfârşitul lunii martie o cotă de popularitate record după alipirea Crimeii la Rusia, 80% din ruşii chestionaţi afirmând că sprijină politica sa, conform unui alt sondaj realizat de Centrul Levada.