Peste 660 de primării au DATORII RECORD la stat. Vezi care este cel mai îndatorat judeţ

Peste 660 de primării au datorii de aproape 200 de milioane de lei. Potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, cea mai îndatorată primărie este cea din Lupeni, judeţul Hunedoara, iar cel mai îndatorat judeţ este Vâlcea.

10 feb. 2014, 08:59
Peste 660 de primării au DATORII RECORD la stat. Vezi care este cel mai îndatorat judeţ

661 de primarii au acumulat arierate în valoare de 196 de milioane de lei, potrivit România TV. Cea mai mare datorie o are primăria din Lupeni, judetul Hunedoara, 32 de milioane de lei. La un oraş cu 31.000 de locuitori, asta înseamnă că fiecare locuitor are o datorie de 1.080 de lei.

Pe primul loc în topul judeţelor care au cele mai mari datorii la stat se afla Vâlcea, cu 74,5 milioane de lei, pe locul al doilea se află Tulcea, cu 50,3 milioane de lei, iar pe locul al treilea se află judeţul Hunedoara, cu 40 de milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: Cum să nu intri în datorii: Sfaturi uşor de urmat

Mai mult, alte 300 de milioane de lei, care nu au fost încadrate la categoria arieratelor, sunt datorii pe care le au tot primăriile, însă Ministerul de Finanţe trebuie să stabilească, din punct de vedere juridic, la ce categorie să le încadreze.