Peste 800 de bebeluşi, abandonaţi în spitale în decurs de 9 luni

Sute de copii sunt abandonaţi în fiecare an în spitale. Fenomenul femeilor care îşi încheie misiunea de mamă imediat după naştere e în creştere. Statul rămâne mereu cu un pas în urmă. Unii copii ajung în familii de asistenţi maternali, care uneori iau decizia de a-i adopta. Alţii bebeluşi nu au acest noroc şi intră într-un sistem în care se pierd.

06 feb. 2017, 21:05
Peste 800 de bebeluşi, abandonaţi în spitale în decurs de 9 luni

Fenomenul abandonului nou născuţilor în spitale nu poate fi stopat decât cu programe de prevenţie în rândul comunităţilor vulnerabile, spun specialiştii.

În primele 9 luni ale anului trecut, peste 800 de copii au fost părăsiţi în spitale – o cifră în creştere faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

Potrivit stiri.tvr.ro, cei mai mulţi au fost abandonaţi imediat după naştere. Alţii au fost aduşi pentru tratamente în secţiile de pediatrie şi lăsaţi acolo. Autorităţile au intrat pe firul fiecărui caz. Astfel, pe o treime dintre copiii părăsiţi au reuşit să îi dea în primirea familiilor. Restul au ajuns în braţe străine, dar iubitoare.

Florin s-a născut prematur la maternitatea din Oradea. Mama lui mai are acasă 4 copii şi nu l-a vrut.

Cazul său a fost sesizat la Direcţia pentru Protecţia Copilului şi la IPJ Bihor. S-au făcut deja demersuri pentru luarea unei măsuri de protecţie, iar copilul va ajunge într-o familie cât de curând.

În urmă cu aproape 2 ani legislaţia a fost modificată, iar nou născuţii abandonaţi nu pot rămâne în spital decât câteva zile. Nu cu lunile sau anii, cum se întâmpla înainte. Acum autorităţile vor face controale.

Vezi si: Îţi vor da LACRIMILE. Imaginile cu un tată care îşi abandonează fata pe un câmp a ajuns la peste 12 MILIOANE de vizualizări